Sveriges bästa macka 2018 tillagades av Mikaela Fischerström under finalen i Mack-SM 2018 på Sthlm Food & Wine. Receptet löd: dagsgammalt surdegsbröd bakat med fullkorn, rivet rödbets- och morotsskal samt lingon, toppad med morotshummus, råpanerad rödbeta, blastsallad och lingongrette.
Mikaelas kreation
Deltagare
Vinnare
Mack-Gyver, skapad av Mikaela Fischerström som arbetar på Haga Tårtcompani & Bageri i Stockholm
2:a plats
Macka Beta Best, skapad av Viktor Lind som är delägare och kock på Scandwich i Malmö
3:e plats
SmakExplosion, skapad av Tomas Persson som äger och arbetar på RoslagsBageriet i Norrtälje
Delad fjärdeplats
Gimmechurri!, skapad av Erica Andersson som driver Möllers Bageri & Konditori i Ystad
Amore, skapad av Jeanette Ekerås som driver och arbetar på Mormor Bättys Kringlor i Vårgårda
Renklämma 2.0 med twist, skapad av Emma Laiti som driver och är kreativ ledare på Hemmagastronomi Matbar, Deli och Bageri i Luleå
Orange is the new good!, skapad av Ronja Sander som arbetar på Malmborgs Konditori i Jönköping
Gutt Tugg!, skapad av Lilian Sagerfors som driver och arbetar på Ekenäs Hantverksbageri i Kalmar