Mack-SM 2013 gick av stapeln i november under matmässan "Mitt Kök" på Stockholmsmässan i Älvsjö. Inför publik avgjordes finalen mellan de åtta finalisterna. Mattias macka "Glöd på bröd" var den av de åtta finalmackorna som föll juryn mest i smaken. Vinnarmackan bestod av ett ekologiskt surdegsbröd med paprikacreme med feta- och philadelphiaost, grillad kycklingfilé, grillad paprika, inlagd rödlök, rucola och ärtskott.
Mattias kreation
Deltagare
Vinnare
Mattias Vogel från Delselius Konditori, Gustavsberg.
Vinnare i Mack-SM 2013 blev Mattias Vogel från Delselius Konditori i Gustavsberg utanför Stockholm. Mattias vann med mackan ”Glöd på bröd”, ekologiskt surdegsbröd med paprikacreme med feta- och philadelphiaost, grillad kycklingfilé, grillad paprika, inlagd rödlök, rucola och ärtskott.
2:a plats
Marine Berggren från Spånga Konditori, Stockholm.
Marine Berggren kom tvåa i tävlingen. Marine tävlade med mackan "Svea", en ekologisk levain med enrisrökt fläsksida, sveciacreme, svenskt höstäpple, gulbeta och fläder- och älgörtsirap.
3:e plats
Sara Johansson från Ninas Konditori, Mörrum.
Sara Johansson kom trea i tävlingen. Sara tävlade med mackan ”Saras smakfestival”, dinkelbröd med äpple och morötter, kräftor, grön sparris, rödbetor, sockerärtor, bladspenat, sweet chili, honung, äpple och morötter.
Delad fjärdeplats
Christin Gustafsson, Stigs Café, Värnamo
Maria Lakatos, Bryggan café och bistro i Jönköping
Elin Lindqvist, Bernards City i Jönköping.
Emelie Wallin, Konditori Genuin i Järna
Frida Åhl, Bageri Baktanke i Gällivare