Vinnare i Mack-SM 2011 blev Elisabeth Johansson från Falkenberg med mackan ”Lantliv” som bestod av ett rödbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost. På andra plats kom Erik Brännström och på tredje plats Ulrika Magnusson Sundqvist.
Deltagare
Vinnare
Elisabeth Johansson från Peters Konditori, Falkenberg.
Elisabeth vann med tävlingsbidraget ”Lantliv”, ett rödbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost.
2:a plats
Erik Brännström från Polarbröd, Umeå.
Erik Brännström kom på en andraplats i tävlingen. Erik tävlade med bidraget ”Vilda kocken”, Polarbröds Rågstyrka som glaseras på insidan med hjortronsirap och fylls med renstek, krispig sallad, ärtskott, strimlade sockerärtor, avokadocrème. En Västerbottensostkrisp gjord på brödet Umgås är ett överraskande inslag i fyllningen.
3:e plats
Ulrika Magnusson Sundqvist från Tages Konditori & Kök, Östersund.
Ulrika slutade trea i tävlingen. Tävlingsbidraget hette ”Sur-Jämt”, ett surdegsbröd med rökt pepparlax, knaperstekt sidfläsk och en röra gjord på messmör, gul hackad lök, crème fraiche och gräslök.
Delad fjärdeplats
Lennart Ahlenius från Lilla Bageriet, Lycksele.
Lennart tävlade med bidraget ”Skidåkarn”, ett surdegsbröd med kycklingfilé, knaperstekt bacon, ceasardressing, parmesanost, tomat, gul paprika och sallad.
Helena Egerhag från Stigs Café 18, Värnamo.
Helena tävlade med bidraget ”Stigs sötnötsröra med brie”, ett rågbröd med Philadelphiaost, brie, lollo rosso-sallad och en sötnötsröra av mozzarella, jordnötter, pinjenötter, solrosfrön, tranbär, persilja och persika.
Susanne Jalker från Conditori Nordpolen, Vara.
Susannes tävlade med bidraget ”Smala Sussie”, en klämma av solrosbröd penslad med pestosmör och fylld med kallrökt lax, rädisor, honung, ruccola, färskost och färsk mango.
Sara Johansson från Ninas Konditori, Mörrum.
Sara tävlade med bidraget "Grilla mig och gilla mig”, en varm macka av surdegsbröd med soltorkade tomater, fylld med kyckling, brieost, bladspenat, rödlök, champinjoner stekta med sambal oelek och en röra på crème fraiche, granatäpple och avokado.
Petra Kringstad från Tullportens konditori, Härnösand.
Petras tävlingsbidrag hette ”Tullis kanalgrova”, ett GI-bröd med pumpakärnor, rökt ryggfilé, knaperstekt bacon, sparris och en dijonsenapsdressing med smak av honung.
Emma Olsson från Konditori Hallandia, Malmö.
Emmas tävlingsbidrag hette ”Emmas favorit”, ett olivbröd med fyllning av kyckling, soltorkad tomat, fetaost och knaperstekt bacon.
Tilda Stenvi från Fazer Restauranger, Bistro A, Uppsala.
Tildas tävlingsbidrag hette ”Eldig rostbiffskuse”, Fazers frökusar med dinkel fylld med rostbiff, mjukost, rödlök, jalapeño och soltorkad tomat.