Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Tävlingsregler

Tävlingen Mack-SM är främst avsedd för kallskänkor, konditorer och bagare. Dock är det är egentligen ”själva mackan” som tävlar i Mack-SM, så den som tycker sig ha en intressant macka kan skicka in sitt bidrag. Dock ingår kriterier som kalkyl etc. eftersom att mackan ska kunna tillverkas och säljas på ett konditori, tanken är att man ska kunna ska kunna få tag i Sveriges bästa macka.

Regler

Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen. Utmaningen är att skapa en lunchmacka. Med bröd som bas ska lunchen vara mättande och nyttig. Sen får din kreativitet avgöra om den ska ätas med händerna, med kniv och gaffel, om den ska serveras i låda, i smörgåspapper eller på tallrik, om den ska vara varm eller kall, enkel eller dubbel. Råvarorna ska kunna hittas i hela landet alternativt kunna bytas ut mot lokala alternativ.

  • Brödet som bas
  • Att mackan har ett nytänkt helhetskoncept
  • Smak
  • Utseende
  • Att tillverkningen är effektiv och att kalkylen gör mackan prisvärd

Reglerna för finalen är att mackan ska tillverkas i 20 exemplar på 45 minuter. Brödet tas med färdigt. All annan fyllning ska tillverkas och skäras på plats. Endast kött, fisk, fågel eller annat protein får lagas/tillredas innan. Detta ska tas i anspråk när man konstruerar sin macka.

Vinsten kan ej bytas mot kontanter, varor eller andra tjänster. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.